nieuws

Revere (GB) in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Revere is de band rond zanger en gitarist Stephen Ellis. De bebaarde Brit maakt prettige indierock met een vette knipoog naar de jaren 80. In oktober 2013 kwam in Nederland het tweede album uit op V2, getiteld My Mirror Your Target. Maar liefst 14 goede songs. Revere is klaar voor de grotere zalen en festivals in 2014.
Met maar liefst zeven bandleden in touw worden de songs laag voor laag opgebouwd, compleet met strijkers (cello en viool) en allerhande toetsen. De donkere zangpartijen maken echter het verschil en creëren een gedragen sfeer. De vlijmscherpe gitaren hebben iets typisch Engels, zeker wanneer de new wave-achtige invloeden op de voorgrond treden. Tuurlijk hoor je bands als Editors en Joy Division terug in de muziek, maar dat is geen schande.
Op geheel eigen voorwaarden bouwde het gezelschap in eigen land reeds een trouwe schare fans op, mede door overtuigende shows op Glastonbury en het Latitude-festival. Met een officiële release van het nieuwste album My Mirror/Your Target maken wij in Nederland nu ook kennis met deze avontuurlijke dames en heren! In het voorjaar komt het album pas uit in Engeland. Laat maar komen die festivals... Revere is er klaar voor!
Stephen Ellis - vocals + electric guitar + acoustic guitar
Ellie Wilson - violin + backing vocals
Nick Hirst - keyboard + backing vocals
Marc Rollins - Drums
Russ Cook - Bass + backing vocals
Seb Pidgeon - electric guitar + backing vocals
(Kath McKie - cello, not present in Live uit Lloyd)