nieuws

Rentree Willems bij uitgeschakeld PSV

Jetro-Willems-PSV
Jetro-Willems-PSV
ROTTERDAM - Met oud-Spartaan Jetro Willems in de basis is PSV donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. Willems maakte zijn rentree na een periode van blessureleed. De verdediger kon niet verhinderen dat de crisis bij zijn club zich verdiepte: in Eindhoven werd met 1-0 verloren van Tsjornomorets.
PSV, met naast Willems ook oud-Feyenoorder Karim Rekik en Rotterdammer Memphis Depay in de basis, moest minimaal gelijk spelen om het Europese avontuur een vervolg te geven. De ploeg van Philip Cocu, momenteel tiende in de eredivisie, had wel een overwicht, maar liep na een uur tegen een tegentreffer aan en kwam die klap niet meer te boven.
Regiogenoten door
Ridderkerker Mick van Buren ging met zijn Deense ploeg Esbjerg hard onderuit tegen Salzburg. In Oostenrijk werd met 3-0 verloren. Schade leverde dat Esbjerg niet op: de ploeg was al geplaatst. Ook oud-Feyenoorders Jonathan de Guzman en Dwight Tiendalli plaatsten zich met hun ploeg ondanks een nederlaag voor de volgende ronde. Tegen FC Sankt Gallen werd met 1-0 verloren, maar als nummer twee in de poule plaatst de ploeg uit Wales zich toch voor het vervolg.

Mario Been was met zijn RC Genk al zeker van een Europees vervolg. De Belgen deden wel hun sportieve plicht en wonnen met 1-0 van FC Thun.
Ook AZ was al zeker van de volgende ronde. De Alkmaarders gingen met een veredeld B-team op bezoek bij PAOK Saloniki. Door een 2-2 gelijkspel eindigt de ploeg van Dick Advocaat als tweede in de poule.