nieuws

Rhoonse boerendochters nuchter over kamermeerderheid

ROTTERDAM - De twee boerendochters Sharona en Mariëlle de Klerk uit Rhoon zijn nuchter over de meerderheid die in de Tweede Kamer is ontstaan tegen de ontpoldering van het Buytenland van Rhoon: “Er is nog niet gestemd. En bovendien is het plan dan nog niet helemaal van de baan.”
Donderdag werd door de VVD in de Tweede Kamer een motie ingediend die het onder water zetten van de Rhoonse polders tegen moet houden. Daarmee zou het plan van de provincie Zuid-Holland om er een natuurgebied te creëren worden getorpedeerd.
Het 144 miljoen euro kostende plan heeft grote gevolgen. Zo moeten er vijftien boerenbedrijven verdwijnen. Reden genoeg voor Sharona en Mariëlle om te blijven strijden tegen de plannen. “Er komen nog steeds handtekeningen binnen en ook krijgen we veel reacties op onze Facebookpagina. We moeten iedereen duidelijk maken dat hier echt geen draagvlak voor is.”
Volgens de twee meiden zijn de boeren in de omgeving bezig met een alternatief plan waarbij recreatie en akkerbouw elkaar niet in de weg zitten en dat geen 144 miljoen hoeft te kosten. Het plan wordt binnen enkele maanden gepresenteerd.