nieuws

Town of Saints in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Het Nederlands/Finse Town of Saints is gevestigd in Groningen, maar daar is de band zelden te vinden. Begonnen als straatmuzikanten in 2010, nadat het stel Harmen Ridderbos (zang/gitaar) en Heta Salkolahti (viool/zang) elkaar in Oostenrijk ontmoetten, is er sindsdien constant getourd door heel Europa.

Dit jaar is de moderne en opzwepende folkband aangevuld met Sietse Ros als drummer. In deze formatie speelden ze afgelopen januari zeven shows op Eurosonic/Noorderslag, waar ze getekend werden door het Utrechtse Snowstar Records. Ook voor editie 2014 zijn ze uitgenodigd.
Het vele touren heeft hun shows goed gedaan; songs worden vol overgave gezongen door Harmen, begeleid door folky vioolspel vande Finse Heta en dansbare drumpartijen van Sietse. De traditionele folksound, aangevuld met moderne indierock-elementen, leidde al tot vergelijkingen met Arcade Fire en Local Natives.
Na twee EP’s in eigen beheer, kwam op 4 oktober het debuutalbum ‘Something to Fight With’ uit op Snowstar Records. Een album vol songs over worstelen met jezelf, om de wereld om je heen te begrijpen. Scherpe teksten met soms duistere onderwerpen over wat je moet doen met je leven als eind-twintiger, wanneer alles mooi, leuk en zinvol moet zijn en of dat wel wat uitmaakt. Maar in plaats van een zwartgallige ondertoon, probeert Ridderbos juist hoop, gelatenheid of pittig sarcasme in de strijd te gooien tegen de zware melancholie: “I guess it’s something you fight with”.
Op zaterdag 22 maart spelen ze in Rotown Rotterdam.