nieuws

Radio babbelbox in Witte de With

ROTTERDAM - Aan de gevel van instituut TENT, midden in de Witte de Withstraat hangt een knalgeel kastje waar voorbijgangers korte dingen in kunnen spreken. De opnames van de radio babbelbox worden gebruikt in een bijzondere radio-uitzending.
De bedoeling is dat anonieme voorbijgangers een estafetteverhaal maken wat zondagmiddag te horen is tijdens een speciale middag en uitzending van Radio Calling in TENT en op internet. "Met de zwarte knop kun je horen wat iemand voor jou heeft ingesproken. Duw je de rode knop in, dan heb je tien seconden om daarop te reageren of gewoon te zeggen waar je zin in hebt", zegt initiatiefneemster Yoana Buzova, student van het Piet Zwart Instituut van de Rotterdamse Willem de Koning Academie.
De zogenaamde leave-a-massage broadcastingbox hangt er nog tot en met zondag en is een onderdeel van Radio Calling, een symposium waarin wordt geexperimenteerd met Kunst en Radio. Publiek kan het hele weekend komen kijken en vooral luisteren! Het is vanaf 16 uur begonnen, het hele programma staat op www.tentrotterdam.nl en de uitzendingen zijn daar ook te belsuiteren via de stream.
Het project met de Broadcastingbox maakt onderdeel uit van de manifestatie Radio Calling in TENT, een Rotterdamse organisatie voor hedendaagse beeldende kunst. Een vol programma waarin kunstenaars op allerlei manieren 'radio en internet als perfomanceruimte' verkennen. Het volledige programma is hier te bekijken.