nieuws

Sparta met ruime cijfers langs FC Oss

ROTTERDAM - Sparta heeft vrijdagavond voor de eerste keer onder het bewind van interim-trainer Arjan van der Laan gewonnen. De Rotterdammers waren met 5-1 te sterk op bezoek bij FC Oss. Pieter Langedijk had met drie doelpunten een groot aandeel in de overwinning van Sparta, dat door de zege stijgt naar de derde plaats in de eerste divisie.
Het duurde even voordat er iets vermeldenswaardig in het Frans Heesen Stadion plaatsvond. Hoewel de thuisploeg in de beginfase het initiatief leek te nemen, was het Sparta dat na ruim tien minuten het heft in handen nam. Eerst belandde een schuiver van Soufian El Hassnaoui nog in de handen van doelman Richard Arends, maar even later was het wel raak voor de Rotterdammers. Roald van Hout zette zijn ploeg op voorsprong met een schitterend stiftje: 0-1.
Met een klein half uur spelen op de klok kreeg Van Hout de kans om op identieke wijze de marge van Sparta te vergroten. De buitenspeler wachtte echter te lang met handelen en verzuimde daardoor om Arends aan het werk te zetten. Ondertussen kreeg ook FC Oss - onder leiding van voormalig Sparta-trainer Gert Aandewiel - mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar keeper Khalid Sinouh raakte niet in de war een van een Brabantse kopbal en afstandsschot.
De bezoekers gingen wel effectief om met de kansen, want zowel Mario Bilate als Pieter Langedijk scoorden voor rust op aangeven van Van Hout. Sparta ging halverwege de wedstrijd echter niet zonder kleerscheuren de kleedkamers in. In de slotfase van het eerste bedrijf bracht Sinouh nog knap redding op een kopbal van Marko Maletic, maar de ervaren sluitpost was even later kansloos op een schuiver van aanvoerder Marcel van der Sloot: 1-3.
Ook na de thee gooide FC Oss de handdoek nog niet in de ring. Pal na rust werd een schot van Dennis Janssen gered door Sinouh en belandde een mislukte voorzet van Gieljan Tissingh op de lat. Sparta geloofde het in het vervolg van de wedstrijd wel. Langedijk gooide het duel definitief in het slot op aangeven van Bilate waarna Van der Laan een invalbeurt in petto had voor debutant Patrick Lopes Martins da Veiga, die in de blessuretijd zag dat Langedijk met zijn derde goal van de avond de eindstand bepaalde.

Scoreverloop

0-1 13' Van Hout
0-2 33' Bilate
0-3 36' Langedijk
1-3 41' Van der Sloot
1-4 83' Langedijk
1-5 90' Langedijk

Opstelling Sparta

Sinouh; Nys, Breedijk (87' Luirink), Ramsteijn, Slijngard; Nieuwendaal, El Hassnaoui, De Nooijer; Van Hout (80' Peeters), Bilate (85' Lopes Martins da Veiga) en Langedijk.