nieuws

Tiental Excelsior krijgt te weinig tegen FC Emmen

ROTTERDAM - Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen niet weten te winnen. Op Woudestein kwam de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De Kralingers speelden een groot deel van de tweede helft met tien man nadat Jeff Stans met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd.
Pas na tien minuten kon het eerste gevaar van Excelsior worden genoteerd. Een vrije trap van Lars Hutten belandde voor de voeten van Stans, maar de middenvelder zag zijn schot vervolgens over het doel van Peter van der Vlag verdwijnen. De eerste kans van FC Emmen zorgde wel meteen voor een treffer. Sander Rozema schoot een vrije trap na twaalf minuten snoeihard binnen en liet daarmee doelman Jordy Decker kansloos: 0-1.
Hoewel er geen echte kansen werden gecreëerd door de Rotterdammers, had de thuisploeg wel een licht veldoverwicht. Pas na een half uur spelen leek dit eindelijk te resulteren in een doelpunt, maar volgens scheidsrechter Tom Koekoek en zijn assistenten passeerde een inzet van dichtbij na een corner van Hutten nooit de doellijn. Een aantal minuten later kon Excelsior wel juichen, want clubtopscorer Lars Veldwijk schoot hard binnen in het zestienmetergebied nadat hij de bal met geluk meekreeg.
In de tweede helft bleef Excelsior jagen op nog een doelpunt. Het was echter opnieuw arbiter Koekoek die een cruciale rol speelde in het scoreverloop van de wedstrijd. Dit keer zag hij na ruim een uur spelen een handsbal van FC Emmen over het hoofd, waarna de aanval doorliep en voormalig Sparta-speler Quenten Martinus in de rebound raak schoot: 1-2. Tot overmaat van ramp pakte Stans zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een domme overtreding op een onnodige plek.
Ondanks de rode kaart van Excelsior kon FC Emmen geen afstand nemen van de Rotterdamse ploeg. Met een aanvallende wissel van Tomasson (Kevin Vermeulen voor Sander Fischer) bleef het verzorgen van de gelijkmaker de hoogste prioriteit voor Excelsior. Hard werken werd beloond, want tien minuten voor tijd verzilverde Hutten een strafschop: 2-2. Dat er uiteindelijk geen winnaar uit het duel voortkwam, was met name te danken aan Jordan Botaka. De invaller had de winnende goal op zijn voet, maar hij schoot van dichtbij naast.

Scoreverloop

0-1 12' Rozema
1-1 31' Veldwijk
1-2 60' Martinus
2-2 81' Hutten (p)

Opstelling Excelsior

Deckers; Eekman, Van Diermen, Fischer (77' Vermeulen), Woudenberg; Kruys, Hutten, Stans; Kalisse (63' Botaka), Veldwijk en Blij.