nieuws

Van Hout: 'Kon trainer vorige week wel schieten'

ROTTERDAM - Roald van Hout was vrijdag de grote man bij Sparta in het uitduel bij FC Oss. Ondanks dat Pieter Langedijk drie keer kon scoren was de rechteraanvaller met een goal en twee assists de beste man van het veld in de met 5-1 gewonnen wedstrijd van de Rotterdammers.
'Ja ik had best wel het gevoel dat ik me moest bewijzen aangezien ik vorige week tegen Excelsior op de tribune zat. Dat was een enorme tik en dan kan je de trainer wel schieten op zo'n moment. Het was moeilijk te accepteren aangezien ik de laatste weken wel redelijk speelde', aldus Van Hout na afloop van FC Oss-Sparta.
De oud-speler van RKC kreeg van interim-trainer Arjan van der Laan de voorkeur boven Donovan Deekman. Van Hout maakte met een prachtige stift de 0-1 en zorgde met twee assists voor een 3-0 voorsprong.
Op de vraag of Arjan van der Laan ook na de winterstop trainer bij Sparta moet blijven is Van Hout het antwoord schuldig. 'Dat vind ik een moeilijke vraag. Vorige week zat ik op de tribune en dan heb je het gevoel dat deze trainer geen vertrouwen heeft. Nu is dat misschien anders, maar dit soort beslissingen laat ik over aan de mensen die er over gaan', aldus Van Hout.
De Brabander gelooft wel dat er wat onvrede binnen de selectie is. 'Ik snap best dat jongens die altijd speelde ontevreden zijn. Bijvoorbeeld Gijs Luirink staat er opeens naast, terwijl die altijd speelde en de trainers altijd vol lof over hem waren. Ik zat er zelf ook bij dus snap ik de frustraties', zegt Van Hout.
Donderdag voorafgaand aan het duel met FC Oss uitte Soufian El Hassnaoui zijn onvrede in de microfoon van RTV Rijnmond. De middenvelder, die tegen Oss basisspeler was, voelde geen vertrouwen van Van der Laan en zei dat de groep minder hecht was dan voorheen. El Hassnaoui had vrijdag een verhelderend gesprek met Van der Laan en mocht van Wiljan Vloet na afloop niet met de pers praten.