nieuws

Tientallen mensen huis uit door brand in Rotterdam

ROTTERDAM - Zeker 70 bewoners van een woningcomplex in de Rotterdamse Coolhaven zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geëvacueerd tijdens een brand. Ze moesten daarop uren in bussen wachten.
De brand brak volgens de politie rond 02:00 uur op de begane grond. Hoewel het niet ging om een grote brand, wist de rook zich via de liftschacht door het complex te verspreiden.
De hulpdiensten besloten uit voorzorg met groot materieel uit te rukken. Brandweerlieden wisten het vuur snel te blussen. Toch moesten de bewoners nog geruime tijd wachten.

Gevaarlijke stoffen

Na het bluswerk begon de brandweer met het ventileren van het complex aan de Coolhaven, waar veel studenten wonen. Ook moest worden gecontroleerd of door de brand gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.
Toen dat niet het geval bleek te zijn, konden de bewoners rond 05:30 uur weer naar huis. Niemand raakte gewond, liet de politie weten.
Een bewoonster met astma is met haar kind uit voorzorg toch naar het ziekenhuis gebracht, maar het duo bleek niets te mankeren. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.