nieuws

Feyenoord A1 zegeviert in mini-klassieker

ROTTERDAM - Het hoogste jeugdteam van Feyenoord heeft zaterdagmiddag de 'mini-klassieker' tegen Ajax met 1-0 gewonnen. Het team van trainer Roy Makaay kwam aan het begin van de tweede helft op voorsprong via Bart Nieuwkoop. De Rotterdammers verstevigden door de zege hun positie in de middenmoot.
Feyenoord, dat met middenvelder Rick Karsdorp in de basis begon, had niet veel te vrezen van de tegenstander uit Amsterdam. Het duel op Varkenoord werd uiteindelijk beslist door Bart Nieuwkoop, die alert reageerde na een corner. 'Tijdens Ajax-thuis is iedereen altijd gedreven. Dan kun je zien dat we het winnen op strijd,' aldus Karsdorp na afloop van het duel. 'We hebben meer gestreden dan Ajax en dat was nodig op dit niet zo goede veld. Het gaf uiteindelijk de doorslag.'
Door de zege komt Feyenoord op negentien punten uit elf duels, goed voor een plek bovenin de middenmoot. Opvallend detail zaterdagmiddag was overigens dat de twee andere Feyenoord-elftallen (A2 en B1) die het opnamen tegen Ajax ook wonnen.
Sparta A1 had een totale off-day. De Rotterdammers verloren met maarliefst 6-0 van SC Heerenveen, dat voorafgaand aan de wedstrijd drie punten minder had dan Sparta.