nieuws

Barendrecht sluit weer aan bij de top na zege

Jack-Berg-Barendrecht
Jack-Berg-Barendrecht
ROTTERDAM - Barendrecht mag zich na zaterdag voorlopig weer de beste topklasser uit de regio Rijnmond noemen. De ploeg van trainer Jack van den Berg won met 0-3 van directe concurrent Excelsior '31 en steeg daardoor naar de vijfde plaats op de ranglijst, één positie hoger dan Excelsior Maassluis, dat met 3-1 verloor van Spakenburg.
Barendrecht was prima op dreef in Rijssen. Vlak voor rust was Stanley Husen trefzeker voor de bezoekers. In de tweede helft breidden Bob Vermunt en Daniël Esajas de score verder uit. Excelsior Maassluis was niet opgewassen tegen Spakenburg, de nummer drie van de topklasse. Tien minuten voor tijd - bij een 2-0 stand - scoorde Kevin Vink de aansluitingstreffer, maar Spakenburg liep daarna zelfs verder uit. Na de nederlaag hebben de 'tricolores' evenveel punten als Barendrecht, maar een minder goed doelsaldo.
Capelle verloor nipt van subtopper HHC Hardenberg. De start van de mannen van trainer Theo de Boon was nog goed, maar na de 1-0 van Peter de Lange werd het steeds minder aan Capelse kant. Het had een 1-2 nederlaag tot gevolg. De Boon zal ook volgend jaar te bewonderen zijn op de bank van topklasser Capelle. Hij verlengt zijn contract met een jaar, aldus de club via Twitter.
Overige uitslagen: GVVV - Noordwijk 2-2, Katwijk - Ter Leede 2-0, FC Lisse - IJsselmeervogels 1-1, ONS Boso Sneek - Scheveningen 1-2, Kozakken Boys - Rijnsburgse Boys 2-1.
Hoofdklasse B
In de hoofdklasse B gaat Hoek alleen aan kop. De Zeeuwen wonnen de topper tegen Zwaluwen uit Vlaardingen met 2-0 en hebben nu één punt voorsprong op achtervolger RVVH. De Ridderkerkers zegevierden met 0-3 op Jodan Boys.
Eén punt achter RVVH staat Smitshoek. De Barendrechters wisten eveneens te winnen. XerxesDZB werd met 2-1 verslagen. Ricardo Merrelaar was tweemaal trefzeker voor de nummer drie uit de hoofdklasse B. Zwaluwen Vlaardingen, Achilles Veen en Stedoco volgen Smitshoek. Stedoco verloor met 1-0 van ASWH. Michael van Dommelen werd matchwinnaar. De aanvaller benutte een strafschop namens ASWH.
Oranje Wit blijft in de problemen na de 3-0 nederlaag tegen Achilles Veen en ook Heinenoord presteert tot nu toe matig. Zaterdag werd er met 3-1 verloren van FC 's-Gravenzande, dat daardoor afstand neemt van de degradatiezone. Ook Deltasport maakt nog geen indruk. Zaterdag hield Kloetinge de Vlaardingers op 1-1.
Eerste klasse C
De topper in 1C tussen SHO - Spijkenisse eindigde onbeslist. De thuisploeg uit Oud-Beijerland kwam twee keer op voorsprong, maar verspeelde dit net zovaak. Vlak na rust zorgde Geert Bakker voor de 1-0, maar Ruperto Dorothea schoot twintig minuten later de 1-1 binnen. Henk Roeland zette zijn ploeg weer op voorsprong, maar Gret bracht de bezoekers zeven minuten voor tijd op 2-2. Beide ploegen hebben 27 punten.
Sliedrecht staat derde met 24 punten. Zaterdag werd middenmoter Alblasserdam met 1-0 verslagen. Heerjansdam zakte een plekje. Na de 3-2 nederlaag tegen Klundert staat de ploeg vierde. Zuidland is de nieuwe hekkensluiter. Zaamslag was met 2-1 te sterk en passeerde Zuidland op de ranglijst. Overige uitslagen: Nieuw Lekkerland - Drechtstreek 0-1, VVGZ - De Zwerver 2-0.