nieuws

Korfballers PKC nipt langs Blauw-Wit

Korfbal
Korfbal
ROTTERDAM - PKC/Hagero heeft de uitwedstrijd bij de korfballers van Blauw-Wit winnend afgesloten. De Papendrechters trokken in een spannende wedstrijd uiteindelijk aan het langste eind in Amsterdam: 25-27. Het team van coach Jan de Jager boekt daardoor de zevende overwinning op rij en blijft daarmee ongeslagen in de Korfbal League.
De Amsterdammers namen in de beginfase het heft in handen en keken al vroeg tegen een 3-0 voorsprong aan. PKC kwam daarna op gelijke hoogte, waarna beide teams elkaar tot aan de rust in evenwicht hielden. Even leken de bezoekers afstand te nemen van de hoofdstedelingen nadat Mady Tims een doorloopbal tot doelpunt verwerkte (11-15), maar nog in de eerste helft kwam Blauw-Wit terug en werd er gerust met een 13-15 tussenstand.
In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. PKC was de ploeg die het meeste initiatief toonde, al kon het team uit Papendrecht nooit een onoverbrugbare marge bereiken. Via 18-22 liet de regerend landskampioen de thuisploeg terug in de wedstrijd komen en stond er tien minuten voor tijd een 24-24 tussenstand op het scorebord. Blauw-Wit was echter niet bij machte om de leiding te nemen waardoor PKC met de punten ervandoor ging.
Op de ranglijst mag PKC/Hagero zich de enige koploper noemen met veertien punten uit zeven gespeelde wedstrijden. Het profiteert van het eerste puntverlies van TOP, dat zaterdag niet verder kwam dan een 22-22 gelijkspel tegen KZ.