nieuws

Benauwde zege Feyenoord op FC Groningen

ROTTERDAM - Feyenoord heeft in de eigen Kuip een benauwde 1-0 overwinning geboekt op FC Groningen. Graziano Pellè maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de zege blijft het elftal van trainer Ronald Koeman stevig op de vierde plaats van de eredivisie staan.
Na twintig seconden al kroop Feyenoord door het oog van de naald. Tjaronn Chery miste pal voor keeper Erwin Mulder een niet te missen kans, maar hij schoot toch jammerlijk naast. De Rotterdammers namen bekomen van de schrik het heft stevig in handen. Pellè produceerde eerst nog een rollertje, maar stond in de zevende minuut wel op de juiste plaats om een fijne voorzet van Jean-Paul Boëtius binnen te koppen: 1-0.
De thuisploeg bleef wel domineren, maar het duurde lang voordat het publiek weer kon opveren. Een schuiver van Tonny Vilhena miste kracht en even later vond de middenvelder na een knap opgezette aanval doelman Marco Bizot op zijn weg.
In de tweede helft zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Lex Immers schoot nog wel ruim over, maar daarna kabbelde het duel voort. Na dik een uur spelen kreeg FC Groningen vanuit het niets een grote kans. Mulder redde op een gevaarlijke inzet van Andraz Kirm en in de rebound werkte Feyenoord de bal moeizaam weg. De thuisploeg leek weer even wakker geschud en Pellè pegelde snoeihard tegen de lat.
Even daarop was het bijna gelijk, maar Kirm faalde na een vlotte aanval oog in oog met Mulder. Een achterwaartse kopbal van Chery verdween net naast het vijandelijke doel. Bij de Rotterdammers lukte niet veel meer en de gelijkmaker hing in die fase in de lucht. Toch was de volgende kans voor Feyenoord. Een vrije trap van Ruud Vormer werd door Bizot uit de hoek geranseld.
Het offensief van de Groningers ebde weg. Pellè was met een hakje dichtbij 2-0, maar Bizot liet zich niet verrassen. Ook Boëtius kon de sluitpost niet verschalken. Een minuut voor tijd haalde het Feyenoord-publiek nog opgelucht adem toen een schot van Filip Kostic van afstand maar net naast zeilde.
Scoreverloop: 7' Graziano Pellè 1-0
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Boëtius, Pellè en Goossens (72' Vormer).