nieuws

Beenhakker 'Wiljan had behoefte aan klankbord'

ROTTERDAM - Leo Beenhakker heeft niet al te lang moeten nadenken toen Sparta hem benaderde om toe te treden tot de Raad van Commissarissen van Sparta. De oud-trainer van onder meer Feyenoord, Ajax en het Nederlands Elftal krijgt de portefeuille technische zaken.
'Ik heb Sparta altijd een mooie club gevonden ondanks dat ik er nooit heb gewerkt. Ik ben benaderd door een aantal mensen en wil op de achtergrond de club helpen om de grote ambitie om terug te keren op het hoogste niveau te verwezenlijken', aldus Beenhakker tegenover RTV Rijnmond.
Beenhakker weet precies wat zijn rol gaat zijn binnen Sparta 'De directe invloed is niet al te groot. De RvC werkt controlerend en adviserend. Maar ik heb een uitgebreid gesprek gehad met Wiljan Vloet hoe we kunnen samenwerken. Ik kan er niet voor zorgen dat ze promoveren, daarvoor is de technische staf. Maar ik kan wel zorgen om betere condities te creeeren, waardoor we het doel kunnen verwezenlijken', zegt de 71-jarige Beenhakker.
Beenhakker is niet bang dat hij net als zijn voorganger Cor Pot gaat botsen met algemeen en technisch directeur Wiljan Vloet. 'Nou we hebben een goed gesprek gehad en ook Wiljan heeft aangegeven dat hij behoefte heeft aan een klankbord. Hij blijft verantwoordelijk voor het beleid. Er zullen best wel eens binnenskamers heftige discussies plaats gaan vinden, maar dat mag allemaal. Het gaat niet om hem en ook niet om mij, maar om Sparta', aldus Don Leo.
'Ik begin met een schone lei. Wat in het verleden gebeurd is dat is niet relevant. We moeten ons nu focussen om zo goed mogelijk te presteren. Het gaat om nu'.
Leo Beenhakker kan nog niet zeggen of interim-trainer Arjan van der Laan ook het seizoen af gaat maken. 'Dat is iets dat nog open ligt. Sinds maandag weet ik dat ik een rode stropdas om mag, dus deze week gaan we daar over spreken. Ik weet ook niet wat de afspraken zijn met de mensen die nu de leiding hebben. Deze week gaan we daar over praten', zegt de ervaren Beenhakker.