nieuws

Kopstukken adviseren Dordrechts Museum

Dordrechts_Museum
Dordrechts_Museum
ROTTERDAM - Het Dordrechts Museum heeft vier bekende Nederlanders bereid gevonden om zitting te nemen in een nieuw opgerichte Raad van Advies.
Dit kwartet moet het museum helpen om meer bezoekers naar het museum te lokken. Ze worden betrokken bij keus en sponsoring van tentoonstellingen.
Voorzitter is Eelco Brinkman, oud-minister en nu Eerste Kamerlid voor het CDA. De andere adviseurs voor het Dordrechts Museum zijn directeur Lisette Peters van het Kröller-Müller Museum, president Saskia Stuiveling van de Algemene Rekenkamer en voorzitter Bernard Wientjes van werkgeversclub VNO-NCW.
Museumdirecteur Peter Schoon heeft grote toekomstplannen. Op 5 maart 2014 wordt in zijn museum de grootste tentoonstelling geopend, die ooit in Dordrecht geweest is. Het gaat om "Willem II - Kunstkoning", die momenteel te zien is in de Hermitage in St. Petersburg. In deze expositie is veel van de voormalige kunstcollectie van deze vorst weer bijeen gebracht.
Het Dordrechts Museum ziet deze tentoonstelling als eerste voorbeeld van de nieuwe, hoge ambities. "Een museum moet mensen binnen halen die gewend zijn ‘in andere sferen’ rond te kijken", zegt het kersverse Raad van Advieslid Stuiveling. Samen met de drie andere kopstukken gaat zij zich daarvoor inzetten in Dordt.