nieuws

Talloze 'TE HUUR' borden slecht voor Rivium

ROTTERDAM - De tientallen 'Te-Huur' borden van leegstaande kantoren op het bedrijventerrein Rivium moeten weg. Het geeft een negatieve indruk en daarom pleiten de gemeente Capelle en de Vereniging Parkmanagement Rivium voor het centraliseren van alle te-huur-borden.
Een leegstand van 30% valt gezien de toestand in het land misschien nog mee, alleen de talloze te-huur-borden wekken de indruk dat het bedrijventerrein wegkwijnt. Dat beaamt de voorzitter van het Parkmanagement Rivium, Arie van Wouwe: "De borden geven een rommelige indruk alsof het vergane glorie is op het Rivium."
Om de negatieve uitstraling te stoppen is het plan alle te-huur-borden te vervangen door twee centrale borden aan de ingang van het bedrijventerrein. "Wat wij willen, zijn twee borden met alle beschikbare kantoorpanden en een verwijzing naar een website voor meer informatie."
Alleen de makelaars die de leegstande panden in beheer hebben, geloven niet in deze oplossing. "In een centraal punt met alle huurmogelijkheden geloof ik niet omdat automobilisten niet bij een bord gaan stilstaan om te kijken wat er allemaal te huur is", zegt Léon de Lobel van Zadelhoff Makelaars. "De borden zijn ook niet de oorzaak van de leegstand", voegt de makelaar eraan toe. Zadelhoff Makelaars heeft minimaal acht te-huur-borden in het Rivium.
"Wij gaan opnieuw met de makelaars om de tafel want wij willen vooruit en met al die losse borden gaat het alleen maar achteruit", hamert Arie van Wouwe op de noodzaak om wat te doen aan de wildgroei aan te-huur-borden.
"Wij staan absoluut open voor een gesprek, en over minder borden en het goed onderhouden van de borden valt te praten. Maar niet over het verwijderen van alle borden door één. Wij zien meer in het verbeteren van de aantrekkelijkheid van het bedrijventerrein door meer horeca, winkels en vrijetijdsfuncties."