Excelsior na nederlaag tegen PEC Zwolle uit beker

ROTTERDAM - Excelsior is er niet in geslaagd om de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-beker te bereiken. De ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson verloor op eigen veld met 1-4 van eredivisionist PEC Zwolle. Bij rust keken de Rotterdammers al tegen een 0-2 achterstand aan.
PEC-spits Fred Benson sloeg op Woudestein al binnen tien minuten een flink gat in de bekeraspiraties van Excelsior. Na acht minuten zette Benson de bezoekers op 0-1. Deckers redde nog wel op een schot van Van Polen, maar moest het antwoord op de rebound van Benson schuldig blijven.
Nauwelijks bekomen van de openingstreffer, kregen de Kralingers alweer een nieuwe tik. Twee minuten na de openingstreffer was het opnieuw Benson die scoorde; dit keer werkte de spits een voorzet van Hiwat binnen: 0-2.
Tegen het einde van de eerste helft kreeg Excelsior via Veldwijk een goede kans op de aansluitingstreffer. Fischer bereikte de spits knap met een lange bal. Ook de aanname en de schijnbeweging van Veldwijk waren prima, maar zijn afronding was matig.
In de tweede helft was het lang wachten op goede kansen. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen claimde de Rotterdammers een strafschop na vermeend hands van voormalig Excelsior-speler Joost Broerse. Scheidsrechter Janssen negeerde de roep om een penalty en liet doorspelen. Drie minuten later besliste Hiwat het duel met de derde Zwolse treffer.
Kort daarna zorgde Veldwijk met de 1-3 nog voor een sprankje hoop, maar al snel maakte Achenteh aan alle hoop een einde. De speler van Zwolle kreeg daarbij flink wat hulp van Deckers, die het afstandsschot van Achenteh in zijn eigen doel sloeg.