VIDEO: Grote brand in garagebedrijf Maassluis

In een garagebedrijf aan de P.J. Troelstraweg in Maassluis heeft woensdag een grote brand gewoed. Het bedrijf moet volgens de brandweer als verloren worden beschouwd. Ook het aangrenzende snookercentrum heeft veel schade.

De brand ontstond rond half vijf in de middag. Iets voor acht uur ’s avonds gaf de brandweer het sein brand meester. Er zijn geen gewonden gevallen. Volgens burgemeester Karssen wist het personeel het garagebedrijf tijdig te verlaten

Brandweer met groot materieel
Het personeel heeft volgens burgemeester Karssen voorafgaand aan de brand een ontploffing gehoord. In het bedrijf stond een tiental auto's. De brandweer rukte met groot materieel uit. Er werden onder meer twee hoogwerkers en een blusboot ingezet. Daarbij werden ook eenheden uit Schiedam, Vlaardingen en Maasdijk ingezet. Daarnaast werd een schip van het Havenbedrijf ingezet voor watervoorziening uit de haven.

Geen gevaarlijke stoffen
Burgemeester Karssen van Maassluis riep omwonenden uit voorzorg op om ramen en deuren dicht te houden. Maar volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Snookerbedrijf gedupeerd
Het naastgelegen snookerbedrijf Amigio De Loods liep grote schade op. Een zaal met snookertafels kwam helemaal onder water te staan en delen van het systeemplafond waren naar beneden gekomen. "We hadden zaterdag nog een groot feest gepland en zondag nog een groot snookertoernooi. Daarnaast zouden we in februari de Nederlandse Kampioenschappen verzorgen

Elektrische kacheltjes
Jack van Praag, eigenaar van de panden, heeft nog geen flauw idee hoe groot de schade is en hoe de brand is ontstaan, al wist hij wel dat er elektrische kacheltjes op een aggregaat aangesloten waren. Geruchten van buurtbewoners dat er louche garagebedrijven in de loodsen zouden zitten, wil hij niet bevestigen: "Laten we het er op houden dat het bedrijfjes zijn die het nu erg moeilijk hebben en vechten voor hun bestaan."


De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Foto: Twitter (Kamper-Hazewindus)

Deel dit artikel: