nieuws

Wat je zelf kunt doen om niet beroofd te worden

ROTTERDAM - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam heeft woensdag de aftrap gegeven voor twee campagnes tegen straatroven. De campagnes laten zien wat jongeren zelf kunnen doen om niet beroofd te worden.
Volgens de politie worden er per dag bijna drie Rotterdammers beroofd. Naast ouderen gaat het vooral om jongeren die gaan stappen. Straatrovers maken vooral telefoons en tassen buit.
Op de nieuwe website mijnstraatwaarde.nl kunnen jongeren uitrekenen hoeveel ‘ze waard zijn’ voor straatrovers. Door een paar vragen te beantwoorden, krijg je ook te zien of je een grote kans loopt om beroofd te worden.

Tips om niet beroofd te worden

Met een tweede campagne wil Rotterdam jongeren laten zien hoe ze dit kunnen voorkomen. Zo wijst de campagne erop dat het slimmer is om een discotheek of café gezamenlijk te verlaten. Ook is het volgens de campagne verstandig om je kostbare spullen niet zichtbaar te maken en je tas en jas gesloten te houden.
De politie verwacht dat er aan het einde van dit jaar ongeveer 800 straatroven zijn geweest in Rotterdam. Volgend jaar moeten dit er 500 zijn. De campagnes worden uitgezonden op tv en internet. Ook worden er door de hele stad posters opgehangen.
Foto: de test op mijnstraatwaarde.nl