Feyenoord na penalty's door in beker

ROTTERDAM - Feyenoord heeft zich woensdagavond na strafschoppen ten koste van Heracles Almelo geplaatst voor de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi. Na de verlenging was de stand 1-1 en in de strafschoppenserie miste alleen Ben Rienstra de zesde strafschop van Heracles.

Eerste helft

Feyenoord begon slecht en gaf al in de eerste minuut een grote kans weg. De Rotterdammers herpakten zich en kwamen na elf minuten op voorsprong via Graziano Pellè. De Italiaanse spits schoot uit de draai raak. Kort daarna waren Stefan de Vrij en Joris Mathijsen met kopballen dichtbij een grotere marge. Ook Jean-Paul Boëtius testte doelman Remco Pasveer met een hard schot.
Na bijna een half uur spelen greep Stefan de Vrij half in en gaf Bryan Linssen de mogelijkheid om hard de gelijkmaker binnen te schieten. De centrale verdediger kreeg enkele minuten later ook nog een gele kaart.
Tweede helft
Ook in de tweede helft kwam Heracles beter uit de startblokken met twee schoten van oud-Spartaan Ilias Bel Hassani. Zijn goede vriend Bruno Martins Indi pakte in die fase de tweede gele kaart van de wedstrijd. Mark Uth van Heracles volgde zijn voorbeeld.
Twintig minuten voor tijd was de spits weer in beeld en zette hij met een goed schot Heracles bijna op voorsprong. In de blessuretijd verzuimden Ruben Schaken en opnieuw Mark Uth om het duel definitief te beslissen.

Verlenging

In de verlenging kreeg Stefan de Vrij al snel zijn tweede gele en dus rode kaart. Maar met een man minder gaf Feyenoord nauwelijks kansen weg in de eerste helft van de verlenging. Alleen Ilias Bel Hassani was met een schot gevaarlijk. Feyenoord begon de tweede helft van de verlenging goed met een schotkans voor invaller Ruud Vormer. De Rotterdammers kregen ook aan het einde van de wedstrijd geen enkele kans tegen en dus kwam de beslissing via strafschoppen.

11. 0-1 Graziano Pellè
27. 1-1 Bryan Linssen