nieuws

Sliedrecht Sport door in Challenge Cup

ROTTERDAM - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben de 1/8 finales van de Challenge Cup bereikt. Over twee wedstrijden was de landskampioen te sterk voor AEK Athene. De Challenge Cup is het derde Europese niveau.

Sliedrecht verloor woensdagavond het uitduel met 3-1. Dat was niet voldoende om door te gaan ondanks dat Sliedrecht Sport de eerste wedstrijd in sporthal De Stoep met 3-0 had gewonnen. De beslissende "Golden Set" won Sliedrecht met 16-14. In de achtste finales is Haifa uit Israël de tegenstander.

Wedstrijdverloop

In de eerste set stond de ploeg van coach Appie Krijnsen lang op achterstand, maar trok de score toch weer gelijk. Desondanks pakten de Griekse dames deze set toch met een minimaal verschil: 25-23. In de tweede set was het verschil groter in het voordeel van AEK Athene: 25-21.
In de derde set gooide Sliedrecht Sport de schroom van zich af en won die met 25-23, maar de Sliedrechtse dames gaven in de slotfase van de vierde set een voorsprong weg: 27-25. Daardoor was een beslissende set nodig die dus naar de Sliedrechtse dames ging.