nieuws

Ewout Dercksen's Bigfish in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Bigfish Is een mainstream jazzband die is in ontstaan in 2002 tijdens jams die de Arnhemse tenorsaxofonist Ewout Dercksen leidde in Café De Kroeg in Arnhem. Het veelvuldig en gedurende lange tijd gezamenlijk spelen tijdens die avonden heeft ervoor gezorgd dat de bandleden zeer goed op elkaar ingespeeld zijn en dat de band inmiddels een eigen geluid heeft ontwikkeld.

Het resulteerde in 2013 tot een eerste album, “Bigger Fish To Fry” dat op mooie kritieken kon rekenen. Aanvankelijk als kwartet begonnen, is Bigfish een aantal jaren geleden uitgebreid met trombonist Bert Boeren. Op de cd 'Bigger Fish To Fry, opgenomen in Osnabrück, staan 8 stukken geschreven door de bandleden en een bewerking van een Duke Ellington-nummer.
'
In het voorjaar van 2014 hoopt Ewout Dercksen (1964) veel op te treden met zijn quintet. Daarbij staan ook het Rotterdamse Bird en het Dordtse DJS op het verlanglijstje, naast North Sea Jazz uiteraard...

Bigfish bestaat uit Ewout Dercksen op tenorsaxofoon, Bert Boeren op trombone, Hans Kwakkernaat op piano, Jan Flubacher op contrabas en Florian Hoefnagels op drums.