nieuws

Verdachte doodslag schrikt van pers

rechtbank_rotterdam
rechtbank_rotterdam
ROTTERDAM - Een 32-jarige Rotterdammer die wordt verdacht van doodslag heeft geweigerd in de rechtszaal te verschijnen, omdat er pers aanwezig was. Volgens zijn advocaat was hij bereid zijn verhaal te doen tegenover de rechter, maar niet als er journalisten bij waren.
De man wordt verdacht van doodslag op een 49-jarige Ridderkerker, in augustus van dit jaar in Rotterdam IJsselmonde. Volgens justitie heeft hij het slachtoffer met een biervat geslagen en daarna in de buik geschopt.

Barbecue

Dat zou zijn gebeurd na een ruzie in het skatepark, tijdens een barbecue. Aanvankelijk dacht de recherche dat het slachtoffer ongelukkig was gevallen, maar nu gaat zij ervan uit dat sprake is van mishandeling.
Donderdag was in Rotterdam een zogeheten pro forma-zitting. De zaak werd nog niet inhoudelijk behandeld, maar er werd besproken hoe het met het onderzoek staat. Chadid S. zat in het arrestantenverblijf onder de rechtbank te wachten, toen hij van zijn advocate hoorde dat er pers aanwezig was.
Advocate W.M. Oosthoek: "Hij heeft al aangegeven ook tijdens de inhoudelijke behandeling niet te willen verschijnen, als er journalisten zijn. Ik wil de rechter vragen in dat geval de zaak achter gesloten deuren te doen."

Openbaar
Rechter J. van der Groen maakte direct duidelijk dat daar geen sprake van kan zijn. "Het is een openbare zitting, waar in beginsel iedereen welkom is. Misschien kunt u uw cliënt daar alvast geestelijk op voorbereiden. Ik kan ook besluiten tot een bevel medebrenging." In dat laatste geval wordt de verdachte opgehaald en is hij verplicht in de rechtszaal te zitten.
In het onderzoek naar de dood van de man uit Ridderkerk komt er een nader verhoor van de patholoog anatoom. Volgens advocate Oosthoek blijkt uit het sectierapport dat er twijfel is gerezen over de rol die haar cliënt heeft gespeeld.
Justitie zegt het rapport anders te lezen. "Het staat als een paal boven water dat er een direct verband is tussen het handelen van de verdachte en de dood van het slachtoffer."