nieuws

Koeman wil geen assistent van Hiddink worden

Ronald-Koeman
Ronald-Koeman
ROTTERDAM - De KNVB heeft Ronald Koeman benaderd met de vraag of hij assistent van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink wil worden. De trainer van Feyenoord heeft die vraag met een overduidelijk 'nee' beantwoord. Dat zegt Guido Albers, de zaakwaarnemer van Koeman, tegen RTV Rijnmond.
Ronald Koeman dacht lange tijd in de race te zijn om zelf bondscoach te worden, als opvolger van Louis van Gaal die na het WK stopt. Volgens de Groninger had Guido Albers daarover met vertegenwoordigers van de voetbalbond gesproken. Het telefoontje uit Zeist met de vraag om assistent van Hiddink te worden kwam voor Koeman dan ook als een volslagen verrassing.
Koeman is boos op de voetbalbond en zou zaterdag na het duel Feyenoord-PEC Zwolle zijn kant van het verhaal doen. Omdat woensdag zijn vader overleed heeft de 78-voudig international nu logischerwijs veel belangrijkere zaken aan zijn hoofd.
De KNVB ontkent met klem dat Koeman dé kandidaat was om Louis van Gaal op te volgen als bondscoach. Er zou slechts geïnformeerd zijn naar zijn beschikbaarheid, omdat hij op een lijstje met meerdere namen stond.
Vanuit Zeist wordt de aanstelling van Guus Hiddink nog niet bevestigd. In een reconstructie schrijft het NRC Handelsblad donderdag dat de Achterhoeker al weken akkoord is met de bond. Zijn Telegraaf-column waarin Hiddink onlangs schreef weer 'coach van een land' te willen worden zou zijn gepubliceerd om de publieke opinie te bëinvloeden.