nieuws

Van der Laan: 'Focus ligt nu niet op trainerschap'

ROTTERDAM - Sparta reist morgen af naar Limburg, waar een uitwedstrijd met VVV-Venlo op het programma staat. De Kasteelclub begint met een vrijwel fitte selectie aan het laatste duel voor de winterstop. Middenvelder Huseyin Dogan is terug van een schorsing, maar of dat ten koste gaat van Soufian El Hassnaoui is echter de vraag.

De 1-5 overwinning bij FC Oss geeft trainer Arjan van der Laan namelijk weinig reden tot wisselen. 'De opstelling deel ik morgen met de jongens, maar het is wel zo dat veel spelers het recht hebben om te blijven staan. Omdat ze het goed gedaan hebben', laat Van der Laan weten.

Na het duel in Venlo is het winterstop en gaat Sparta intern beraden hoe de functie van hoofdtrainer ingevuld gaat worden. Blijft Van der Laan of kiezen de Rotterdammers toch voor een andere naam? 'Eerst is het belangrijk dat we de eerste seizoenshelft goed afsluiten en pas daarna gaan er dingen besloten worden die ik niet in de hand heb', aldus de coach.
'Natuurlijk ben ik heel benieuwd naar wat er gaat gebeuren, maar daar ligt de focus nu niet op. Ik vind het een eer om hoofdtrainer van Sparta te zijn. Ik heb ervaren dat het een lastige, maar mooie klus is.'
Voor Kaj Ramstein is de wedstrijd met VVV een terugkeer op het oude nest. De verdediger speelde vorig seizoen vier maanden in Limburg, alvorens hij terugkeerde in de Randstad. 'Veel jongens zijn daar nu weg, dus ik heb niet echt contact meer met de club. Wat ik ervan verwacht morgen? Het is een goede, sterke ploeg, die zowel thuis als uit hetzelfde speelt.'