nieuws

Teller Jarige Job-actie: al ruim 33.000 euro

Collecteren voor Jarige Job
Collecteren voor Jarige Job
ROTTERDAM - De Rijnmond-actie voor de stichting Jarige Job heeft tot nu toe al meer dan 33.000 euro opgebracht. De afgelopen dagen is er tijdens speciale radio-uitzendingen gecollecteerd in Dordrecht, Schiedam, Spijkenisse, Oud-Beijerland en Capelle aan den IJssel.
Van het geld krijgen kinderen van de stichting Jarige Job een doos met spullen om hun verjaardag te vieren. Zonder deze hulp zouden ze hun verjaardag helemaal niet kunnen vieren. In de doos zit een cadeau voor de jarige, slingers, taartmix om traktaties te maken en nog veel meer.
Na succesvolle dagen verspreid door de regio, werd de Alles Voor Job-camper van RTV Rijnmond vandaag in Capelle geparkeerd, tussen het gemeentehuis en de markt. De ontvangst in Capelle was erg vriendelijk en de reacties spontaan. De hele dag is er gul gegeven, dat waren grote bedragen en vooral ook veel kleine. Alle giften zijn meer dan welkom

Duizend euro

Uit buurgemeente Nieuwerkerk aan den IJssel was Liesbeth Knol naar de RTV Rijnmond-camper gekomen. Zij had een kerstmarkt georganiseerd in het Open Atelier waar eigen creaties werden verkocht. De opbrengst mocht er zijn; liefst duizend euro haalde Liesbeth er op voor Alles voor Job.

Vloekpot

De 14-jarige Daphne Groothuis uit Capelle aan den IJssel had meer dan vijfhonderd euro bij elkaar gesprokkeld. Het geld kwam overal vandaan. Mooi voorbeeld is de 1,50 euro die ze uit de vloekpot van de klas van haar broertje haalde.
De winkeliersvereniging de Molenwiek maakte ook een mooi gebaar. De winkeliers kochten zeven dozen voor de minderbedeelde kinderen. Het college van Burgemeester en Wethouders nam eenzelfde aantal dozen voor haar rekening.

Bedrag wordt nog hoger

Daarnaast wordt er ook veel geld rechtstreeks overgemaakt naar de bankrekening van de stichting Jarige Job. Het bedrag wordt dus sowieso hoger. Hoeveel? Dat is nog niet bekend. Morgen wordt aan het eind van de middag het totaalbedrag onthuld.
Rijnmond jarig
Op 21 december is RTV Rijnmond jarig; we worden dan 30. Als je jarig bent, trakteer je natuurlijk. Onze traktatie willen we graag geven aan kinderen die zelf niet kunnen trakteren, vandaar onze actie voor de stichting Jarige Job.
Vrijdag komen de programma's van Radio Rijnmond vanuit Rotterdam. We staan op de Witte de Withstraat in het centrum van de stad. Kom langs en doneer!