nieuws

De Bakker naar halve finale na winst op Middelkoop

ROTTERDAM - Tennisser Thiemo de Bakker heeft de halve finales van de KNLTB Tennis Masters in Rotterdam bereikt. De tennisser uit 's-Gravenzande was in de kwatfinales te sterk voor Leerdammer Matwé Middelkoop: 6-2, 3-6, 6-4.
De Bakker had in de beginfase nauwelijks problemen met Middelkoop. Met breaks in de derde en zevende game was de eerste set een eenvoudige prooi voor de Westlander. De tweede set moest De Bakker aan Middelkoop laten, maar in de beslissende derde set trok de drievoudig finalist de zege naar zich toe.
Eerder al plaatsteThomas Schoorel zich voor de halve finales. Hij versloeg David de Goede in twee sets: 6-3, 6-4. Vrijdag staan de twee andere kwartfinales bij de mannen op het programma. Daarin speelt Igor Sijsling tegen Antal van der Duim en treft Boy Westerhof Jesse Huta Galung.
Vrouwen
In het vrouwentoernooi versloeg Kiki Bertens Quirine Lemoine. Net als vorig jaar in de finale was Bertens te sterk, al was het nu wel spannender: 7-6, 6-4. Olga Kalyuzhnaya had zich eerder al voor de kwartfinale geplaatst.