nieuws

Sparta sluit 2013 af met nederlaag bij VVV Venlo

ROTTERDAM - Sparta heeft de laatste competitiewedstrijd van 2013 verloren. De ploeg van interim-trainer Arjan van der Laan ging bij VVV Venlo met 1-0 onderuit. Door de nederlaag is het gat met koploper FC Dordrecht opgelopen naar acht punten.
Sparta startte slap in Limburg. De thuisploeg was vanaf het beginsignaal de betere ploeg en de openingstreffer liet niet lang op zich wachten. Leon de Kogel kon geheel vrijstaand binnentikken na een scherpe voorzet van Prince Rajcomar: 1-0.
In het vervolg van de eerste helft lukte het de bezoekers nauwelijks om serieus gevaar te stichten. Alleen Donovan Slijngard probeerde het van afstand, maar de verdediger vond keeper Niki Maempaa op zijn weg. Aan de andere kant kon collega Khalid Sinouh net zijn vingertoppen krijgen tegen een van richting veranderd schot.
Ook in het eerste kwartier van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Daarna kwamen de Rotterdammers wel beter in het duel. Zo claimde Mario Bilate een penalty, maar scheidsrechter Van der Graaf wilde daar niets van weten.
Sparta drukte door maar de Limburgers bleven overeind. In de slotfase kreeg invaller Johan Voskamp nog een dot van een kans, maar hij faalde oog in oog met Maenpaa. Bilate had pure pech toen zijn inzet de paal als eindbestemming had.
Door de nederlaag in Venlo blijft Sparta steken op 38 punten uit 22 wedstrijden. FC Eindhoven is de Rotterdamse ploeg voorbij gestevend op de ranglijst. Sparta staat nu vierde in de eerste divisie.