nieuws

FC Dordrecht zegeviert bij Almere City FC

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft na een serie mindere resultaten weer een overwinning geboekt. De ploeg van trainer Harry van den Ham rekende in de laatste wedstrijd van 2013 met 0-2 af met Almere City FC. Door de zege blijven de Dordtenaren stevig aan kop in de Jupiler League.
De eerste 45 minuten waren allesbehalve hoogstaand. FC Dordrecht kreeg via Jeffrey Fortes wel de eerste kans, hij schoot naast, maar daarna was Almere City FC de iets betere ploeg. Toch duurde het tot vlak voor rust voordat de thuisploeg echt gevaarlijk werd. Fabian Serrarens kreeg een nauwelijks te missen kans, maar vrij voor doelman Warner Hahn knalde hij meters over.

Pal na rust sloeg FC Dordrecht wel toe. Javier Vet, in de rust ingevallen voor Josimar Lima, stond op de juiste plaats om het laatste zetje te geven: 0-1. De gastheren voerden de druk op en Hahn behoedde zijn ploeg voor een snelle gelijkmaker. Serrarens wist de toekomstig doelman van Feyenoord niet te passeren. Ook de Dordtenaren kregen mogelijkheden, maar onder andere Marvin Peersman had zijn vizier niet op scherp staan. Even later had hij meer succes. Van dichtbij maakte Peersman er 0-2 van.
Almere City FC liet het er niet bij zitten, maar de zege kwam voor FC Dordrecht niet meer in gevaar. De Schapenkoppen zijn lijstaanvoerder met 46 punten uit 22 duels.