nieuws

Protest tegen jacht op reeën

ree
ree
ROTTERDAM - Stichting Natuur- en Vogelwacht stapt naar de rechter om het afschieten van reeën in Zuid-Holland tegen te houden. De organisatie vindt dat Faunabeheer onterecht een vergunning heeft gekregen om de komende 5 jaar honderden reeën af te schieten.
De vergunning geldt onder meer voor de Biesbosch, het Eiland van Dordrecht en het havengebied van Rotterdam en de Hoeksche Waard. Reeën kunnen schade veroorzaken en gevaar voor het verkeer opleveren en daarom mag op de dieren worden gejaagd. Per jaar mogen 372 van de dieren worden afgeschoten.

Natuur- en Vogelwacht stelt dat de argumenten van de provincie geen hout snijden. Volgens de organisatie mogen bijvoorbeeld op het Eiland van Dordrecht en in de Hollandse Biesbosch 30 reeën per jaar worden afgeschoten, terwijl er in totaal maar zo'n 100 zouden leven.
De rechtbank in Den Haag buigt zich maandag over het verzoek van de stichting om de jacht stil te leggen. Natuur- en Vogelwacht heeft ook een bezwaarschrift ingediend bij Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie.