nieuws

Omwonenden vuurwerkhuis Heenvliet mogen nog niet terug

ROTTERDAM - De politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) verwachten nog lang bezig te zijn met het opruimen van gevaarlijk vuurwerk in een huis in Heenvliet. De omwonenden kunnen waarschijnlijk pas in de loop van zondag terug naar huis.
Buurtbewoners laten aan RTV Rijnmond weten al een vermoeden te hebben gehad dat hun buurman veel met vuurwerk bezig was, maar dat het zo groot was hadden ze niet gedacht. In de woning liggen honderden kilo's vuurwerk en grondstoffen voor vuurwerkbommen.

Doel onduidelijk

Zeven omwonenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ergens anders moeten slapen omdat het volgens de hulpdiensten te gevaarlijk was om thuis te blijven. De politie heeft de 63-jarige bewoner die het vuurwerk in huis had opgepakt.
"We werden ons huis uit gezet omdat het te gevaarlijk was", vertelt een buurvrouw. De gedachte dat het ook mis had kunnen gaan speelde 's nachts door haar hoofd. Ze heeft een goede band met de buurman.
Wat de man precies wilde met de enorme lading vuurwerk, blijft vooralsnog onduidelijk. Dat hij vuurwerk maakte, vermoedde de buurvrouw wel, maar ze heeft hem nooit met grote hoeveelheden in de weer gezien. Ook niet op oudejaarsavond. "We hebben ook nooit de indruk gehad dat hij erin handelde."