nieuws

Koken met Boeken: Papillotes

Papillotes
Papillotes
ROTTERDAM - Eens per maand snijdt, hakt en bakt Annet Zandvoort van Cafe-RestaurantDikT een smaakvol hapje voor ons in elkaar. Deze keer maakt ze een bijzonder gerechtje met behulp van alleen keukenpapier en de oven. Want het is tijd voor feestelijke gerechten! Deze week is het de Papillotte.Nog inspiratie nodig? De bibliotheek heeft een hoop kookboeken in haar collectie. En je kunt die overheerlijke papillotte ook bestellen. De komende twee weken staat het als RTV Rijnmond Gerecht op de kaart in Dik T.Het recept: Taartje van aubergine, tomaat en scamorza ( gerookte Italiaanse kaas)Voor 4 personen:1 aubergine olijfoliemespuntje paprikapoeder1 mespuntje komijnpoeder4 takjes basilicum2 grote tomaten1 scarmorzpeper en zoutJe snijdt de aubergine in plakken van een halve centimeter dik. Leg ze in een zeef en bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken in een zeef.Marineer de aubergine in een diep bord met 2 eetlepels olijfolie, het paprikapoeder, de komijn, en de gehakte basilicum. Laat ze minstens 15 minuten marineren.Snijd de tomaten en de Scamorza in even dikke plakken.Knip 4 rechthoeken van 20 x 15 cm uit bakpapier.Leg op elk vel bakpapier 1 plak aubergine, leg er een plak tomaat op en tot slot een plak Scarmorza, doe tussen elke plak een beetje olijfolie. Bestrooi met peper en zout en leg er een blaadje basilicum op.Maak de pakketje goed dicht en bak ze 15-20 minuten op 200 graden.Uit: Papillotes van Sandra MahutBibliotheek code: 629.77
null