nieuws

Feyenoord met ruime zege winterstop in

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de eerste competitiehelft afgesloten met een overtuigende overwinning. De Rotterdammers waren zaterdagavond in de eigen Kuip met 3-0 te sterk voor PEC Zwolle. Lex Immers had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege. Jean-Paul Boëtius nam de overige treffer voor zijn rekening.
Meteen na de indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen woensdag op 75-jarige leeftijd overleden Martin Koeman - vader van Feyenoord-trainer Ronald - zette de thuisploeg PEC Zwolle onder zware druk. Ook in de twaalfde minuut werd Koeman een hart onder de riem gestoken. De supporters staken massaal sterretjes aan en maakten op die manier hun steun aan de oefenmeester kenbaar.
Op het veld verzuimde Feyenoord aanvankelijk het enorme veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Zwolle-doelman Diederik Boer voorkwam tot tweemaal toe een treffer van Lex Immers. Een schot van Jordy Clasie pareerde hij knap en daarnaast miste ook Jean-Paul Boëtius een levensgrote kans. Na dik een half uur was Boer wel kansloos. Immers wilde in eerste instantie de bal terug koppen, maar kon hem uiteindelijk zelf afmaken. Nog geen tien minuten later was de aanvallende middenvelder opnieuw trefzeker na voorbereidend werk van Clasie: 0-2.
PEC Zwolle kwam in de eerste helft niet in het stuk voor. Na de thee greep trainer Ron Jans in door drie verse krachten het veld in te sturen, maar het veranderde weinig aan het spelbeeld. Feyenoord bleef op alle fronten oppermachtig, al stond het vizier niet bij iedereen op scherp. Zo miste Ruben Schaken een opgelegde kopkans en wist ook Graziano Pellè het net niet te vinden. Daardoor besluit de Italiaanse spits het jaar niet als topscorer van de eredivisie in 2013.
Tien minuten na rust nam Feyenoord definitief afstand van de bezoekers. De treffer kwam na een aanval over veel schijven op naam van de man die de afgelopen weken in vorm is: Boëtius. Hoewel de thuisclub ook daarna nog volop mogelijkheden kreeg in het eenzijdige duel, werd er niet meer gescoord in De Kuip.
Feyenoord blijft ook na de zege vierde van de eredivisie. Het profiteert onder meer van puntenverlies van koploper Vitesse, dat met 2-2 gelijkspeelde bij Heracles Almelo. De achterstand op de Arnhemmers bedraagt nu vier punten.

Scoreverloop

1-0 33' Immers
2-0 39' Immers
3-0 55' Boëtius

Opstelling Feyenoord

Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers (82' Bakkal), Vormer; Schaken, Pellè en Boëtius (69' Goossens).