nieuws

Metroverkeer Rotterdam weer op gang

Ret Metro vervoer Rotterdam
Ret Metro vervoer Rotterdam
ROTTERDAM - De metrolijnen A, B, C en D rijden sinds zondagochtend vroeg weer volgens de normale dienstregeling. Door een computerstoring kon de centrale verkeersleiding de metro's sinds 16.00 uur zaterdagmiddag niet volgen, maar de RET slaagde er 's nachts in de storing te verhelpen.

Zaterdagmiddag en -avond werden daarom in totaal 19 bussen ingezet. Op de metrostations Poortugaal, Hoogvliet, Tussenwater en Coolhaven zette het vervoersbedrijf extra personeel in om de reizigers te informeren over waar de bussen precies vertrokken.
In een reactie betreurt de RET de storing. ''Ondanks de inzet van pendelbussen en de dienstverlening van medewerkers op de stations hebben reizigers daar hinder van ondervonden.''
Derde keer
Het was de derde keer in een paar weken dat het metroverkeer rondom Rotterdam was verstoord. Volgens de RET hadden de storingen verschillende oorzaken.
''Wij onderzoeken de afzonderlijke verstoringen om deze oorzaken goed te kunnen beoordelen en te bezien of en hoe deze te voorkomen waren geweest. Op deze wijze kunnen we dan wellicht ook herhaling voorkomen,'' aldus de RET.