nieuws

Sijsling en Huta Galung in finale Masters

Jesse Huta Galung
Jesse Huta Galung
ROTTERDAM - Igor Sijsling en Jesse Huta Galung strijden zondag om de nationale tennistitel in het mannenenkelspel. In het Topsportcentrum in Rotterdam bereikten beide spelers zaterdag de finale van de Masters door overwinningen op Thiemo de Bakker en Thomas Schoorel. De eindstrijd ging vorig jaar ook al tussen Huta Galung en Sijsling.
De als eerste geplaatste Amsterdammer had weinig problemen met De Bakker, nummer 3 op de plaatsingslijst. In de eerste set zette hij zijn beide breakpunten om in een break en ook in de tweede set brak hij tweemaal de opslag van De Bakker. De Westlander moest zich in 50 minuten al gewonnen geven: 6-2 en 6-2.
Huta Galung, als tweede geplaatst, had daarentegen heel wat te stellen met nummer 4 Thomas Schoorel. De nummer 101 van de wereld kreeg zijn opponent er in twee lange sets onder, waarvan de laatste pas in de tiebreak werd beslist: 7-5 en 7-6 (5).
Bij de Masters worden dit jaar voor het eerst de nationale titels vergeven. Robin Haase, de beste Nederlander van dit moment, meldde zich af voor het toernooi. Hij koos voor een trainingssessie met de Zwitser Roger Federer in Dubai.