nieuws

Opnieuw waarschuwingsschot bij aanhouding

Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
Politie Rotterdam Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Opnieuw heeft een agent in Rotterdam een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding. Dat gebeurde in het Oude Noorden.
De politie had in een woning in de Ooievaarstraat vier mannen in het vizier, waarvan er een verdacht werd van een beroving onder bedreiging van een vuurwapen. Omdat het kwartet weigerde de aanwijzingen van de politie op te volgen en minstens een persoon vuurwapengevaarlijk was, werd het schot in de lucht gelost. Daarop konden de mannen worden vastgezet. De vier blijven voorlopig vastzitten.
Eerder deze week losten agenten ook al een waarschuwingsschot omdat verdachten niet meewerkten aan hun aanhouding. Dat was vroeg in de ochtend op 15 december bij een café aan de Zuidhoek en dinsdagochtend 17 december bij vechtpartij Vinkenlust in het Oude Noorden.
Op 18 december schoten agenten bij twee incidenten die niets met elkaar te maken hadden twee mensen neer toen ze werden bedreigd met een mes. Dat gebeurde in de Van Speykstraat in het Oude Westen en in de Agniesestraat in Rotterdam-Noord.