nieuws

Koeman na afloop: 'Heb er tegenop gezien'

ROTTERDAM - Ronald Koeman heeft op zijn zachtst gezegd een roerige week achter de rug. De trainer van Feyenoord verloor afgelopen woensdag zijn vader Martin Koeman. Zaterdag zat de oefenmeester weer op de bank van Feyenoord tijdens de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle (3-0) en kon hij rekenen op massale steun van alle aanwezigen.
'Het was een moeilijke avond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ertegen op heb gezien, maar het is op een zeer goede wijze afgesloten. De steun en het medeleven is gegaan op een gigantisch prettige wijze,' doelt Koeman onder andere op een minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd en een indrukwekkende actie van Het Legioen in de twaalfde minuut van het duel. De supporters van Feyenoord staken sterretjes aan en zongen hun trainer toe.
Over het voetbal van zijn ploeg was Koeman eveneens positief. 'We hebben een zeer complete wedstrijd gespeeld. Als team waren we heel goed en hebben we het verschil bepaald. Met name het spel zonder bal - het druk zetten op de tegenstander - hebben we goed gedaan. Uiteindelijk denk ik dat de score hoger had kunnen zijn, maar in alle opzichten was de avond geslaagd.'
Tonny Vilhena werd voor het duel met PEC Zwolle gepasseerd. Koeman gaf op het middenveld de voorkeur aan Ruud Vormer. 'Ik vind dat Tonny een aantal mindere wedstrijden heeft gespeeld. Met name in het voetbal vond ik hem minder. Hij heeft een zeer zwaar seizoen achter de rug, maar hij gaat wel weer komen. Ik vond Ruud overigens zeer goed spelen vanavond. Hij was rustig aan de bal en vulde het goed in met Clasie.'
Na afloop van wedstrijden gaat de voormalig profvoetballer normaliter direct naar de kleedkamer, maar dit keer bedankte hij samen met de spelers het publiek. 'Zo doen we dat ieder jaar op deze wijze, maar als er een moment was om ze te bedanken dan was het vanavond. Het was nogmaals een moeilijke avond. Ook op het team heeft het impact gehad. Ik heb geprobeerd me op te stellen zoals ik altijd ben, maar dat kan ook niet. Dat hebben zij begrepen. Je merkt dan dat ze een front vormen om deze avond goed af te sluiten,' aldus Koeman.