nieuws

Rest van Heenvliets illegaal vuurwerk vernietigd

ROTTERDAM - De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft in de Put van Heenvliet rond 16:30 uur zondagmiddag het overgebleven deel van het vrijdag in een huis in Heenvliet gevonden vuurwerk tot ontploffing gebracht. Het gaat om honderden kilo's illegaal vuurwerk.
Deze operatie stond aanvankelijk gepland om 13:30, maar werd uitgesteld om het gevonden vuurwerk toch niet in twee keer maar in één keer te laten ontploffen. Daarvoor moest het explosieve spul wel dieper ingegraven worden.
De EOD vernietigde zaterdagavond ook al een deel van het vuurwerk. Daardoor sneuvelden ruiten in zeker vier woningen in Zwartewaal. In één huis zou een scheur zitten.De weersomstandigheden van zaterdag zouden daar de voornaamste oorzaak van zijn geweest.

Al het vuurwerk verwijderd

Zeven omwonenden rond het pand in Heenvliet hebben uit voorzorg twee nachten niet thuis kunnen slapen. Uit de woning van de 63-jarige verdachte is inmiddels al het vuurwerk verwijderd. De in de woning gevonden grondstoffen voor explosieven zijn afgevoerd naar een speciaal bedrijf. Alle geëvacueerde bewoners konden rond 18:00 uur na een extra controle van de EOD terugkeren naar hun huizen.