nieuws

Partner Pastors tweede op lijst Leefbaar Rotterdam

leefbaar
leefbaar
ROTTERDAM - Ingeborg Hoogveld is de verrassende nummer 2 op de kandidatenlijst van Leefbaar Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoogveld, voormalig woordvoerder van de gemeente Rotterdam, is nu nog lid van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet.
"Ik ben blij verrast met mijn plaats", is de reactie van Hoogveld die de levenspartner is van Marco Pastors. De oud-wethouder is tegenwoordig directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid.
Opgeschoond
Leefbaar heeft onder leiding van lijsttrekker Joost Eerdmans de kandidatenlijst aardig opgeschoond. Fractievoorzitter Ronald Schneider is op plaats drie de eerste oudgediende. Ronald Buijt, Maarten Struijvenberg en Michel van Elck zijn drie andere raadsleden die in de top-10 terugkeren. Opvallend is de plek van Buijt, die na twee raadsperioden toch bovenin is terug te vinden.
Veteranen naar beneden
Die eer is niet te beurt gevallen aan Hennie van Schaik en Dries Mosch. De twee veteranen staan op de voorlopige lijst op de plaatsen 24 en 26. Mosch (65): ‘’Ik heb er vrede mee dat de partij wil vernieuwen. Ik had graag nog een keer willen meedoen, maar na drie perioden is het logisch dat anderen een kans krijgen. Maar mochten de leden of de kiezers alsnog een beroep op mij doen, dan ben ik beschikbaar.’’

Simons laag op de lijst
Robert Simons, nu nog raadslid, schreef nog mee aan het verkiezingsprogramma van de partij. Zijn kans op een derde termijn is via plaats 25 klein. ‘’Ik kan met mijn plaats leven. Als het nodig is, ben ik beschikbaar om de partij te helpen.’’
De lijst wordt definitief als de leden op 12 januari een beslissing hebben genomen.