nieuws

Krimpense jongens eisen smartengeld

ROTTERDAM - Drie jongens uit Krimpen aan den IJssel, die werden verdacht van het beroven van een 9-jarig meisje, eisen 10.000 euro smartengeld. Justitie besloot eerder dat zij vrijuit gaan, omdat er onvoldoende bewijs is.

De verdachten (16,17 en 18 jaar oud) zijn in april van dit jaar opgepakt. Het meisje had gezegd dat zij bij een speelplaats aan de Zomereik in Krimpen was mishandeld en beroofd. Zij vertelde ook dat een vrouw met een fiets tussenbeide was gekomen.

Geen bewijs

De vrouw heeft zich nooit als getuige gemeld, ondanks herhaalde oproepen van justitie. Het was één van de redenen om de jongens niet verder te vervolgen. Eerder had de rechter hen al vrijgelaten bij gebrek aan bewijs. De verdachten zelf hadden altijd ontkend.
Toen de jongens waren opgepakt, leidde dat tot grote verontwaardiging in Krimpen aan den IJssel. De jongens en hun ouders werden belaagd en de foto’s van de verdachten verschenen op Facebook onder de titel “Onze helden van Krimpen”.
Hun advocaten vragen de rechter om die reden smartengeld uit te keren: zij vinden dat hun cliënten ernstig zijn beschadigd door de publieke schandpaal. Bij de zaak is nog een vierde jongen verdacht geweest, maar het is niet bekend of hij ook een schadeclaim heeft ingediend.