nieuws

Schieveenstraat wil weer klimaatstraat zijn

ROTTERDAM - Twee jaar geleden was de Schieveenstraat al de Nummer 1 Klimaatstraat van Rotterdam dankzij allerlei energiezuinige maatregelen. Komend jaar gaat de Schieveenstraat voor de titel Beste Klimaatstraat van Nederland.
Spaarlampen

Initiatiefneemster Karin Padmos: "We staan nu in het klassement nog 14de van Nederland maar we gaan het komend jaar zeker stijgen. Wij sporen alle bewoners aan om mee te doen. Door bijvoorbeeld aan te geven hoeveel spaarlampen ze hebben, sparen we punten die meetellen voor het klassement. Maar we willen vooral dat de bewoners en de kinderen bewust worden over zaken als afval, energie en besparingen."
Top 10
Er staan op dit moment ook nog twee Rotterdamse straten hoger genoteerd en zelfs in de top 10, dat zijn de Torenlaan en de Dick Ketsstraat. 81 straten in Rotterdam en duizenden straten in heel Nederland doen mee met het Klimaatstraatfeest, de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Bewoners van de straten zetten alles op alles om zoveel mogelijk energie én geld te sparen.