nieuws

Harcksen tekent bij Los Angeles Dodgers

Honkbal
Honkbal
ROTTERDAM - Honkballer Misja Harcksen krijgt een contract bij Los Angeles Dodgers. De achttienjarige pitcher van Neptunus zet later deze maand zijn handtekening onder een overeenkomst met de Amerikaanse proforganisatie.
Rotterdammer Harcksen kwam via Saints en Rotterdam Unicrons dit seizoen terecht bij de Tridents en werd door coach Evert Jan ’t Hoen al opgeroepen voor de hoofdmacht van landskampioen Neptunus. Als reliever maakte hij eind mei zijn debuut in de hoofdklasse tegen L&D Amsterdam, twee dagen erna kreeg hij zijn eerste start. Harcksen gooide zeven innings tegen Corendon Kinheim en moest daarin één punt toestaan. Voor het aankomende seizoen werd hij al opgenomen in de selectie van Neptunus.
De jeugdige pitcher werd al intensief gevolgd door de Dodgers vanwege zijn goede optredens in Jong Oranje. Op het EK in Tsjechië afgelopen zomer eindigde de ploeg als derde. In juni 2014 zal hij zich melden in Phoenix in Arizona om aan zijn profcarrière te beginnen.
Harcksen werd door de honk- en softbalbond KNBSB onlangs nog uitgeroepen tot meest talentvolle jeugdpitcher en ontving daarvoor de Roel de Mon Award uit handen van Martijn Nijhoff, talentencoach bij de KNBSB. Deze winter werd Harcksen voor de wintertrainingen toegevoegd aan de nationale A-selectie.