nieuws

Ruim 10000 klachten binnen op vuurwerkmeldpunt

vuurwerk
vuurwerk
ROTTERDAM - Het Meldpunt Vuurwerkoverlast van GroenLinks heeft vooral tijdens Kerstavond veel klachten gekregen van vuurwerkoverlast. Op Tweede Kerstdag staat de teller als op ruim 10.000 meldingen.
Het aantal klachten loopt ongeveer gelijk met afgelopen jaar, toen het meldpunt voor het eerst was geopend. Toen stond de teller aan het einde van Eerste Kerstdag op 10.000 klachten.

Kerstavond

Veel mensen hebben op Kerstavond melding gemaakt van doffe klappen door vuurwerkbommen, meldt Arno Bonte. Hij is initiatiefnemer van het meldpunt en fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam. De klappen zorgden onder meer voor schade aan bushokjes en brievenbussen.

Cyberaanval

Het meldpunt lag op Eerste Kerstdag 's avonds grotendeels plat door een cyberaanval. De website was door een zogenoemde DDoS-aanval maar beperkt toegankelijk. Vorig jaar was het meldpunt ook al slachtoffer van een aantal cyberaanvallen
Het meldpunt is een initiatief van 15 lokale GroenLinks-fracties. Vorig jaar kwamen in een paar weken tijd ruim 82.000 klachten binnen. De meldingen worden verzameld in een rapport, dat begin 2014 aan de Tweede Kamer en 15 burgemeesters wordt aangeboden.