nieuws

Rotterdammer vlucht en rijdt politiewagen aan op A12

Archief politie
Archief politie
ROTTERDAM - Een 21-jarige Rotterdammer en een 20-jarige man uit Waddinxveen zijn in de nacht van woensdag op donderdag met hun auto tegen een politiewagen aangereden. De twee waren op de vlucht voor surveillerende agenten.
Iets na middennacht zagen agenten op de snelweg A12 een auto rijden waarvan de achterlichten niet brandden. Toen de politie de wagen van het tweetal wilde controleren volgde een achtervolging in de richting van Utrecht.
Toevallig reed er in de buurt van Reeuwijk nog een andere politiewagen. De twee vluchters haalden de wagen in via de vluchtstrook en reden de auto vervolgens ook aan. Daarbij zijn beide voertuigen midden op de weg tot stilstand gekomen.
Toch probeerde de twee mannen opnieuw aan de politie ontkomen. Spookrijdend reden zij weer terug in de richting van Gouda, waar hun auto er na driehonderd meter mee stopte. De Rotterdammer en de man uit Waddinxveen vluchtten te voet nog een industrieterrein op. Daar zijn zij uiteindelijk met behulp van pepperspray overmeesterd.
Waarom de mannen op de vlucht sloegen voor de politie is nog niet duidelijk. De agenten van de aangereden politiewagen hebben aangifte gedaan tegen de mannen.