nieuws

Leger des Heils bezorgt daklozen kerstfeest

ROTTERDAM - Kerstontbijt in de nachtopvang en een feest in de Maassilo. Het Leger des Heils in Rotterdam heeft zich ingespannen om dak- en thuislozen ondanks hun moeilijke situatie een zo mooi mogelijke kerst te bezorgen.
Nachtopvang de Meerpaal in Rotterdam-Zuid was tijdens de kerst ook overdag open. Voor de gelegenheid stonden kerstbrood, koek en snoep op tafel en was de ruimte met versiering in de sfeer gebracht.
"Voor de mensen die hier moeten slapen, vaak niet uit vrije keus, is het toch een beetje kerstfeest", zegt directeur van het Leger des Heils in Rotterdam Johan Koeman.

Feest

In de Maassilo organiseerde de hulporganisatie woensdag een groot kerstfeest; 350 daklozen genoten van een diner, muziek en gezelligheid. "Het is natuurlijk anders dan ik gewend ben, maar het was opvallend leuk", vertelt dakloze Marco. "Je zit toch met zijn allen in hetzelfde schuitje."
Marco heeft naar eigen zeggen best een leuke kerst gehad, maar hoopt het feest volgend jaar toch in een eigen huis te vieren. "Ik ben als het goed is passant."
Foto: nachtopvang Leger des Heils