nieuws

Deelnemer klopjacht: we moesten die inbreker vangen

ROTTERDAM - "Ik stond buiten een sigaretje te roken, toen ik 's avonds rond een uur of half zeven houtgekraak hoorde." Het was het begin van een ware klopjacht in Maasdam. Tientallen inwoners hielpen de politie om een inbreker op te pakken.

Op kerstavond probeerden twee inbrekers in te breken in de Noordstraat. De buren zagen de inbrekers aan het werk en belden de politie, die al snel één verdachte kon aanhouden. Maar daarna volgde de zoektocht naar de tweede man.
Met zaklampen en knuppels speurden de Maasdammers de omgeving af. 'We zochten in bossen en struiken", zegt een bewoonster. "Schuurtjes en containers werden opengemaakt. "We moesten hem vinden."

Inbraakgolf

De Hoeksche Waard wordt al geruime tijd geteisterd door een inbraakgolf. Er wordt door de politie zelfs voor gewaarschuwd via signaleringsborden bij de dorpen. "Hier in de Noordstraat was de afgelopen tijd al drie keer ingebroken", vervolgt de bewoonster. "Dus we wilden die inbrekers nu hebben."
"Het was nat en koud, maar we moesten doorgaan", vertelt ze verder. "En we werden beloond, want 's ochtends, tegen half vijf, hebben we de tweede inbreker in een auto gevonden. Het was de mooiste kerstnacht die ik ooit heb meegemaakt."