nieuws

Een jaar waarin veel veranderde voor Monica Overdijkink

ROTTERDAM - 2013 was een ommekeer voor Monica Overdijkink. Het is het jaar waarin zij besloot weg te gaan bij RTV Rijnmond om voortaan als vrouw door het leven te gaan.
Monica Overdijkink werkte jarenlang bij RTV Rijnmond, maar dan als Geert-Willem. Als ze niet aan het werk was, was ze vrouw. Ze wilde dit dubbelleven niet langer leiden en besloot te stoppen bij de omroep en voortaan als vrouw door het leven te gaan.
"Uit de kast komen was voor mij niet zo moeilijk meer," legt Monica uit. "Ik was al ruim tien jaar voorbereid, maar de mensen om mij heen hadden een behoorlijke schok, die hadden het niet verwacht."

Weer aan het werk

Het jaar begon turbulent, daarna volgde een rustige periode van veel sollicitatiebrieven schrijven. Sinds een paar maanden werkt Monica parttime bij TV West, de regionale omroep voor het westelijk deel van Zuid-Holland.
"De eerste dag dat ik daar aan het werk was, voelde geweldig", vertelt ze. "Ik telde weer mee." Voor 2014 hoopt de verslaggever op meer werk. "Ik zie er toch niet verschrikkelijk uit en ik heb een goed stel hersens. Bij mij is het glas halfvol, ik blijf positief."