nieuws

De Guzman en El Ahmadi in evenwicht

Jonathan de Guzman
Jonathan de Guzman
ROTTERDAM - Jonathan de Guzman en Karim El Ahmadi hebben elkaar met hun clubs Swansea City en Aston Villa niet kunnen verslaan. De oud-spelers van Feyenoord kwamen zaterdagmiddag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Guzman speelde op bezoek in Birmingham negentig minuten, terwijl El Ahmadi halverwege de tweede helft inviel.
Na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Gabriel Agbonlahor. Het was één van de spaarzame momenten dat Aston Villa - dat aantrad zonder de geblesseerde voormalig Feyenoord-aanvoerder Ron Vlaar - gevaarlijk werd in eigen huis. Nadat eerst De Guzman en daarna Pablo Hernandez dicht bij de gelijkmaker was, bepaalde Roland Lamah nog voor rust de eindstand door Swansea op gelijke hoogte te koppen.
Door de remise blijft de afstand op de ranglijst tussen Swansea City en Aston Villa miniem. Na negentien wedstrijden bezet de ploeg uit Wales de elfde plaats met 21 punten, terwijl Aston Villa zichzelf terugvindt op de dertiende plek met slechts één punt minder.
Manchester United kruipt langzaam weer richting de top vijf in de Premier League. Nog zonder de niet fitte oud-Feyenoorder Robin van Persie was het zaterdag met 1-0 te sterk bij het Norwich City van de eveneens in het verleden bij Feyenoord spelende Leroy Fer, die wel in actie kwam.