nieuws

NK Voetbalquiz: 'het was hartstikke moeilijk'

ROTTERDAM - Michel Abbink en Rypke Bakker zijn de winnaars van het NK Voetbalquiz in Maassluis. De twee heren hadden zaterdag de meeste vragen goed van de in totaal 350 deelnemers aan de wedstrijd voor kenners van voetbal-feiten.
Voor welke twee voetbalclubs voetbalde Gerald Sibon wel, maar maakte hij geen doelpunten? Dat en meer moest je weten om zaterdag mee te komen op het NK Voetbalquiz in Maassluis. Ongeveer 175 tweekoppige teams streden daar om de eer en de prijzen.
Winnaars Abbink (27, uit Hoofddorp) en Bakker (28, uit Leiden) zijn geen groentjes in de voetballerij: ze werken beiden voor sportwebsite NUsport.nl In de finale hadden ze evenveel punten als de winnaars van vorig jaar, maar Abbink en Bakker hadden net twee punten meer gehaald in de voorrondes.

Veertiende keer

Het NK is alweer voor de veertiende keer gehouden en begon ooit als een jaarlijks evenement in de kantine van voetbalvereniging Excelsior Maassluis. De quiz vond dit jaar voor het eerst plaats in theater Koningshof.
“Gewoon lekker even testen of je de parate kennis hebt,” vertelt één van de ongeveer 350 deelnemers. “Het was hartstikke moeilijk, maar we willen graag bij de eerste zestig uitkomen. Misschien met een uitschieter naar de halve finale, maar dat is ons nog nooit gelukt.”
De twee winnaars gaan niet alleen met de eer naar huis. Ze wonnen ook compleet verzorgd bezoek aan een wedstrijd van FC Barcelona.