nieuws

Afscheid Van den Bos in bomvol Topsportcentrum

JS_vd_Bos
JS_vd_Bos
ROTTERDAM - Jan Sjouke van den Bos heeft maandagavond afscheid genomen als bondscoach van het Nederlands korfbalteam. Dat deed hij in Rotterdam tijdens de Korfbal Challenge. In het duel van de Tulips tegen het Papendrechtse PKC/Hagero zat Van den Bos voor het laatst op de bank. Hij was veertien jaar bondscoach. Wim Scholtmeijer volgt hem op.
Tulips (internationals zonder spelers van de deelnemende clubs PKC, Blauw Wit en Fortuna) won de finale van PKC in een bomvol Topsportcentrum met 35-20. Van den Bos verloor in veertien jaar slechts één wedstrijd, één keer speelde hij gelijk met Oranje. De erelijst van de oefenmeester is indrukwekkend: drie keer wereldkampioen, drie keer Europees kampioen en vier keer winnaar van de World Games.
Het KNKV maakte in juni van dit jaar al bekend een andere weg in te willen slaan met het aantrekken van Scholtmeijer. In augustus pakte Van den Bos zijn laatste grote prijs met Oranje door beslag te leggen op de World Games in Cali. Hij gaat nu aan de slag als master-coach bij het KNKV.